Jeg bilder mig selv ind, at disse æbleskiver er sundere end de købte.
Da jeg var gravid med mine de 2 mindste, fik jeg graviditets sukkersyge. Sukkersyge og december var ikke en god kombination. Jeg bagte derfor mine egne æbleskiver, som jeg tog med til julearrangementer.
Du skal bruge :
- 125 g hvid hvedemel (2 dl)
- 125 g hvedemel (2 dl)
- ½ tsk. natron
- 1 spsk. sukker
- ¼ tsk. salt
- 1 tsk. vanillesukker
- 1/2 tsk kardemomme
- 2 æg
- 5 dl kærnemælk
- 3 spsk. oliemargarine (ca. 50 g)
Bland de tørre ingredienser, pisk nu æggeblommer, kærnemælk og oliemargarinen i. Pisk til alle klumper er væk. Pisk nu hviderne stive, og vend dem i dejen.
Jeg tilsætter lidt fedtstof ved de første par pander jeg laver, men så er det ikke nødvendigt længere.
Man kan med fordel komme et stykke æble i æbleskiverne inden man vender dem.
Æbleskiverne kan laves dagen før og varmes. De kan også fryses ned.