Fyldte juleboller

img_20161220_180639_904

Ingen jul uden fyldte juleboller. Her i huset har vi mange traditioner, og disse juleboller er en af dem.

Min mor introducerede mig for disse boller for snart 10 år siden, og siden da har jeg lavet dem hvert år til jul.

Til Ca 25 stk skal du bruge:

  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 200 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 500 g mel (plus lidt ekstra)

Til fyld:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • Ca 1 tsk mandel essens
  • Marcipan

Der pyntes med hakkede mandler og perlerække.

Gæren røres ud i lun mælk. Smør smuldres i melet. Kom sukker i mælken og tilsæt mel blandingen.  Ælt det godt sammen. Stil dejen til hævning i 45 minutter. Rør fyldet imens. Rør sukker, smør og mandel essens sammen. Marcipan gemmes.

Rul dejen ud i en tynd plade og skær firkanter på Ca 8*8cm. Kom herefter remonce (smør blandingen) på dejen.

20161217_185548

Kom herefter 1/4 skive marcipan ovenpå.

20161217_185644

Fold nu hjørnerne sammen og luk bollerne. Læg bollerne i en papirsform med “åbningen” ned af. Pensel bollerne med æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.

20161217_191849

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-15 minutter.

img_20161220_180824_563

Bollerne kan med fordel fryses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *