Hvid gløgg med romfløde

img_20161218_172855

Et år serverede jeg hvid gløgg til min datters fødselsdag. Gæsterne var begejstrede, så nu laver jeg det hvert år i december.

Hvid gløgg er et godt alternativ til den traditionelle røde gløgg, og så ser det festligt ud, når det serveres i glas.

Du skal bruge:

  • 1 flaske hvidvin
  • 1 flaske æblemost (75 cl)
  • 2,5 dl hyldeblomst saft (ikke blandet)
  • 1 dl hvid rom
  • 1 appelsin i skiver
  • 4 håndfulde lyse rosiner
  • 1 par håndfulde smuttede halve mandler
  • 5 anisstjerner
  • 3 kanelstænger
  • 4 nelliker
  • 1 tsk kardemomme
  • 16 spsk sukker
  • Et par håndfulde halve vindruer (kommes i til sidst)

Kom alt i en gryde og varm op. Lad det stå og simre i 30 minutter. Kom vindruerne i Ca 10 minutter før servering. Smag evt til med lidt mere kanel.

20161218_165157

Lav romfløde. Jeg piskede fløde af 2.5 dl fløde. Jeg tilsatte 1/2 tsk vanilje, 2 spsk sukker og 4 spsk rom.

PS. Husk ikke at køre bil efter et par glas.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *