Et år serverede jeg hvid gløgg til min datters fødselsdag. Gæsterne var begejstrede, så nu laver jeg det hvert år i december.
Hvid gløgg er et godt alternativ til den traditionelle røde gløgg, og så ser det festligt ud, når det serveres i glas.
Du skal bruge:
- 1 flaske hvidvin
- 1 flaske æblemost (75 cl)
- 2,5 dl hyldeblomst saft (ikke blandet)
- 1 dl hvid rom
- 1 appelsin i skiver
- 4 håndfulde lyse rosiner
- 1 par håndfulde smuttede halve mandler
- 5 anisstjerner
- 3 kanelstænger
- 4 nelliker
- 1 tsk kardemomme
- 16 spsk sukker
- Et par håndfulde halve vindruer (kommes i til sidst)
Kom alt i en gryde og varm op. Lad det stå og simre i 30 minutter. Kom vindruerne i Ca 10 minutter før servering. Smag evt til med lidt mere kanel.
Lav romfløde. Jeg piskede fløde af 2.5 dl fløde. Jeg tilsatte 1/2 tsk vanilje, 2 spsk sukker og 4 spsk rom.
PS. Husk ikke at køre bil efter et par glas.