Brunkager


img_20161202_193350

Brunkager hører bare julen til. Hjemmebagte brunkager smager bare bedre.

I min familie har vi altid bagt vildt mange julesmåkager, et år var vi oppe på 16 forskellige slags. Så mange bliver der ikke bagt i år, men brunkager skal der til.

Du skal bruge:

  • 125 g lys sirup
  • 250 g sukker
  • 250 g smør
  • 80 g smuttede hakkede mandler
  • 100 g sukat
  • Revet skal af en økocitron
  • 5 g potaske
  • 10 g kanel
  • 5 g kardemomme
  • 500 g mel

Start med at varme sirup, sukker og smør i en gryde. Sukkeret skal smelte. Tilsæt citronskal, kanel, kardemomme, mandler og sukat. Rør potasken ud i lidt vand. Kom blandingen over i gryden. Lad nu massen køle af. Når massen er afkølet lidt tilsættes mel. Nu skal der æltes. Når dejen er æltet godt igennem trilles denne til en pølse. Pølsen pakkes i vitavrap og kommes i køleskab i minimum 1 time. Herefter skæres der Ca 4 mm tykke skiver af pølsen.

20161202_153940

Småkagerne placeres på en bageplade med bagepapir og bages i Ca 8 minutter ved 200 grader. Småkagerne tages forsigtig af pladen og lægges på noget bagepapir.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

2 meninger om “Brunkager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *