Lahmacun eller tyrkisk pizza

img_20161129_202415

Jeg har været lidt stille på bloggen, dette skyldes sygdom. Men på trods af sygdom, så skal vi have mad på bordet.

Disse tyrkiske pizzaer er så nemme, så jeg kunne sagtens overlade det til min familie.

Til Ca 18 pizzaer brugte jeg:

  • 50 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 200 fuldkorns durum
  • Ca 150 g hvedemel

Til kødfyldet:

  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 løg skåret i tern
  • 1 rød og 1 gul peberfrugt skåret i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatkoncentrat
  • 1 dl hakket persille
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 drys chili flager
  • 4 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk paprika
  • Salt og peber

Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie og salt. Kom durum mel i, ælt det godt. Tilsæt nu hvedemel til dejen ikke længere klister. Stil dejen til hævning i Ca 40 minutter.

Tilbered kødet imens. Alle ingredienser røres sammen.

Form Ca 18 små boller af dejen. Rul dem flade, så dejen bliver helt tynd. Læg dem på en varm bageplade. Denne gang brugte jeg bagepapir, men det plejer jeg ikke. Jeg plejer at komme dem direkte på bagepladen, som jeg lige sprayer med lidt olie. Kom kødfyldet som er råt på dejen. Fordel kødet godt.

20161129_164255

Bag pizzaerne i ovnen til de er sprøde, Ca 10 minutter.

De smager også super godt kolde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *