Fastfood på den langsomme måde.
Som alle andre familier, så elsker min familie fastfood. Kyllingenuggets og pomfritter står højt på listen. Lige netop denne ret kan gøres ernæringsmæssigt meget sundere.
Til 4 personer har jeg til selleri-sesamfritter brugt:
- 1 selleri skåret i stave
- 1 lille pose sesamfrø
- 2 æg
- 3 tsk røget paprika
- 1 tsk salt
Start med at koge selleri stavene. De skal koge i Ca 15 minutter.
Afkøl sellerien. Bland sesamfrø, paprika og salt. Vend sellerien i æg og kom dem i sesam blandingen, så frøen er fordelt på alle sider af sellerien. Kom staven på en bageplade med bagepapir. Kom pladen i ovnen i Ca 40 minutter ved 225 grader. Vend stavene under vejs.
Til kyllingenuggets har jeg brugt:
- Ca 1 kg kyllinge inderfilet
- 2 æg
- 4 dl rasp
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 3 tsk paprika
- 1 dl olie
Start med at dele kyllingen i 2. Jeg har bare brugt en saks til at klippe fileterne over. Bland rasp, salt, peber og paprika. Kom olien i en pande. Varm olien op. Vend kødet i sammenpisket æg og så i blandingen af rasp. Kom kødet på panden og steg det et par minutter på hver side.
Kødet bliver virkelig ved med at være saftig på denne måde.
Jeg har serveret coleslaw til.
Sense fordelingen :
- Hf1 og 2: gulerod , hvidkål og selleri
- Hf3: kylling
- Hf4: panering
- Fedt : sesamfrø og olie
- Dressing
De der selleri-fritter er fantastiske til mange, mange ting. I weekenden har vi fået dem sammen med rødkålssalat og andebryst ….. havde jeg lavet flere fritter er jeg ganske sikker på, at de også var blevet spist! Et virkelig godt alternativ til kartofler.
Ja de er virkelig gode. Og de smager ikke kraftigt af selleri.
Keep up the superb work, I read few blog posts on this internet site and
I believe that your web site is very interesting and holds circles of great information. https://laceydentist.wordpress.com/