Jeg har en datter, som kunne slå ihjel for et glas Nutella.
Hvis du har bare en halv time til overs, så må du altså prøve at lave Nutella, eller nøddecreme som jeg kalder det. Det her smager bare så meget bedre end det man kan købe, og så er det altså ret nemt at lave.
Til et glas brugte jeg:
- 250 g hasselnødder
- 100 g mørk chokolade
- 75 g rørsukker/sukrin gold
- 2 tsk vaniljesukker
- 1/4 tsk salt
- 1 1/4 dl kogende vand.
Start med at komme dine nødder i en bradepande. Kom nødderne i en forvarmet ovn ved 200 grader. Nu skal nødderne have Ca 20 minutter i ovnen. Hold øje med dem, de må ikke blive sorte, de skal være gyldne.
Lad nødderne afkøle lidt, ikke mere end 5 minutter. Kom nødderne i en foodprocessor, eller som jeg gjorde i min minihakker. Nu skal nødderne males til de bliver til en creme. Det tager Ca 10 minutter. Hold pauser undervejs, så maskinen ikke bliver for varm.
Når dine nødder har fået denne konsistens, tilsætter du de andre ingredienser. Kør det hele i hakkeren/foodprocessoren i Ca 5 minutter. Kom nøddecremen i et rengjort glas, og stil det i køleskabet. Det kan holde sig i Ca 2 uger, hvis det ikke bliver spist inden.