Butterbeans i tomatsovs


20161119_175655

Jeg har ikke været for god til, at overholde vores kødløse dag.

Men i dag blev der ikke serveret kød til aftensmaden. Og gæt en gang, mine to mænd klagede ikke, de spiste begge løs med velbehag.

Til 3 voksne brugte jeg:

  • 2 løg skåret i halve ringe
  • 3 fed hvidløg skåret i tynde skiver
  • 3 spsk olie
  • 4 gulerødder skåret i tynde skiver
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 1/2 dåse vand (jeg brugte dåsen fra tomaterne)
  • 2 dåser butterbeans
  • 1 stor dåse tomatkoncentrat
  • 1 tsk timian
  • 3 laurbærblade
  • Salt og peber.

Start med at svitse løg og hvidløg. Tilsæt gulerødder, de hakkede tomater, vand, butterbeans og tomatkoncentrat. Rør godt og tilsæt laurbærblade, timian, salt og peber. Kog det godt igennem. Hæld det i et fad og kom stanniol over fadet, så det danner et låg. Kom fadet i ovnen i Ca 1 time. Server retten med groft brød.

20161119_174554

Jeg havde købt græske fladbrød i Rema, dem penslede jeg med olie, dryssede med flagesalt og oregano og kom dem i ovnen i 15 minutter. De passede perfekt til retten.

20161119_174635

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *