Rosenkålssalat

15069085_10154701168850879_6076603863264158773_o

Rosenkål hører til en af mine favorit grøntsager, og de smager også super godt rå.

Rå rosenkål er virkelig lækkert i en salat. Denne salat som jeg lavede her til aften passede bare rigtig godt til vores hakkebøffer.

Du skal bruge:

  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 fed presset hvidløg
  • salt.
  • 400 g rosenkål, når de er rengjort
  • 75 g ristede hasselnødder
  • 1/2 dl granatæblekerner
  • Flager af frisk parmesanost, jeg brugte en halv trekant

Start med at røre ingredienserne til dressingen sammen. Riv de rengjorte rosenkål på et rivejern, jeg brugte min elektriske rivemaskine. Rist hasselnødderne på en pande i nogle minutter, herefter kan du nuller skrællen af nødderne. Del nøddekernerne i halve. Kom rosenkål, nødder og granatæble op i skålen med dressingen. Vend det rundt i dressingen. Kom herefter flagerne af parmesanost over salaten og vend forsigtig.

15068397_10154701219660879_6993798851903254179_o

Sensefordelingen:

  • Hf1 og 2: Rosenkål og løg
  • Hf3: Bøf
  • Hf4: Kartofler og granatæble
  • Fedt: Olie, ost og nødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *