Blinis, pandekager og vafler, der er et hav af muligheder for tilbehør til disse. Jeg har lavet spinatvafler, som jeg har brugt til min morgenmad.
Vafler behøver ikke være søde, man kan sagtens lave madvafler, hvor kun fantasien sætter grænser for, hvad man fylder på dem. De sidste to morgener har jeg spist vafler med salat, og den ene morgen fik jeg rejer på og den anden laks. Jeg tænker de kan bruges til brunch, hvor man evt kunne dele vaflerne i hjerter, så de blev portionsanrettet.
Til 6 vafler brugte jeg:
- 100 g frisk spinat
- 6 æg
- 1/2 dl revet ost
- 5 spsk Pofiber
- salt, peber og revet muskatnød.
Jeg blendede alle ingredienser med en stavblender, så det blev til en jævn masse. Jeg lod det hvile i ca 10 minutter, så bliver dejen en smule tykkere.
Jeg har en smørspray, som jeg sprayede mit vaffeljern med. Herefter kom jeg ca 4 spsk dej i jernet, de skal ca have 2 minutter i jernet.
De kan sagtens gemmes flere dage i køleskabet, de kan spises kolde, og de kan fryses.
Hvis man følger sense, så er min spisekasse fyldt med sådan et måltid. Så har jeg undladt Hf4, og tilsat lidt mere Hf1-2.