Jeg bager tit boller, og jeg bager mange forskellige slags, alt afhængig af hvilken mel der står først i skabet.
I dag besluttede vi os for, at køre til stranden og gå en tur.
Og hvad er bedre efter sådan en lidt kold fornøjelse end friskbagte boller og varm kakao.
Jeg lavede dejen da jeg stod op, jeg formede bollerne inden vi kørte, så kunne de stå og hæve imens vi gik en tur.
Til 16 boller brugte jeg:
- 50 g gær
- 1 dl yoghurt
- 4 dl lunken vand
- 1 dl olie
- 1 tsk salt
- 3 tsk honning
- 250 g fuldkorns durum
- 100 g havregryn
- Ca 400 g tippo hvedemel eller almindelig hvedemel
Start med at røre gæren ud i vand og yoghurt. Kom olie, salt og honning i. Kom nu først durummel og havregryn i, rør godt rundt. Kom herefter tippo mel i, lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i Ca 30 minutter. Form 16 boller og stil dem til hævning på en bageplade med bagepapir. Mine stod tildækket i snart 3 timer. Kom bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader.