Durumboller med havregryn

20161112_134728

Jeg bager tit boller, og jeg bager mange forskellige slags, alt afhængig af hvilken mel der står først i skabet.

I dag besluttede vi os for, at køre til stranden og gå en tur.

20161112_121105

Og hvad er bedre efter sådan en lidt kold fornøjelse end friskbagte boller og varm kakao.

Jeg lavede dejen da jeg stod op, jeg formede bollerne inden vi kørte, så kunne de stå og hæve imens vi gik en tur.

Til 16 boller brugte jeg:

  • 50 g gær
  • 1 dl yoghurt
  • 4 dl lunken vand
  • 1 dl olie
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk honning
  • 250 g fuldkorns durum
  • 100 g havregryn
  • Ca 400 g tippo hvedemel eller almindelig hvedemel

Start med at røre gæren ud i vand og yoghurt. Kom olie, salt og honning i. Kom nu først durummel og havregryn i, rør godt rundt. Kom herefter tippo mel i, lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i Ca 30 minutter. Form 16 boller og stil dem til hævning på en bageplade med bagepapir. Mine stod tildækket i snart 3 timer. Kom bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader.20161112_133748

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *