Jeg er en af dem som elsker salt og chokolade, så hvorfor ikke kombinere de to ting.
Jeg lavede mandelsmør i går, og tænkte at det kunne bruges til bagning. Det blev til de her virkelig gode småkager helt uden mel. Opskrift på mandelsmør finder du også her på bloggen.
Jeg brugte:
- 4-5 store (med top) spsk mandelsmør
- 4 spsk kokos sukker, sukrin gold eller rørsukker kan også bruges
- 2 dl kokosfibermel, du kan også bruge almindelig mel.
- 2 spsk kakao
- 1/2 tsk vaniljepulver, du kan også bruge vaniljesukker, brug da 1 tsk
- 2 æg
- 100 g mørk hakket chokolade
- 1 dl hakkede peanuts
- 2 spsk vand
- Havsalt
Start med at piske mandelsmør og sukker luftig, tilsæt æggene og pisk godt. Kom alle de tørre ingredienser i og rør, kom vandet ved. Når det er blandet tilsættes chokolade og peanuts. Brug hænderne til at blande chokolade og peanuts i dejen. Form små kugler af dejen, kom dem på en bageplade med bagepapir. Tryk kuglerne lidt flade. Drys havsalt på kagerne.
Jeg fik en hel plade småkager.
Bag kagerne i Ca 12-15 minutter ved 200 grader.
Lad kagerne køle godt af, før du kommer dem i en kagedåse.