Ris ala mande cheesecake

img_20161106_183750

Mortens aften, ja den fejrede vi så i dag, selvom det først er på torsdag . I stedet for den traditionelle ris ala mande lavede jeg en lækker kage.

Når man bruger masser af tid i køkkenet på madlavningen, så må man også gerne gøre lidt ekstra ud af borddækningen.

img_20161106_155605

Der blev kræset og kokkereret med kærlighed. Det resulterede i en lækker Mortens aftens menu.

img_20161106_175118

Der blev ikke sparet på noget.

img_20161106_175225

Jeg var sådan set mæt efter hovedretten, men jeg havde jo forberedt dessert, og den skulle bestemt ikke gå til spilde.

Til cheesecaken brugte jeg:

Risengrød:

 • 1,5 dl vand
 • 90 g grødris
 • 1/2 l sødmælk
 •  salt bare et drys

Bring vandet i kog, tilsæt risene og lad dem koge under omrøring i Ca 5 minutter. Tilsæt mælken og bring det i kog under omrøring. Skru ned og lad det simre i Ca 1 time. Rør i det undervejs. Til slut tilsættes salt. Stil grøden i køleskabet til afkøling.

Imens grøden koger kan du lave bunden.

Bund:

 • 4 æg
 • 200 g rørsukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 200 g mandel mel  (det kan du lave selv, ved at blende mandler helt fint)

Start med at piske sukker og æg til en luftig masse. Det tager Ca 5 minutter. Tilsæt vanilje og mandel mel.  Pisk det godt igennem. Klip en stykke bagepapir så det passer i en springform på Ca 28 cm i diameter. Smør bunden af formen, læg bagepapiret i, og kom dejen i formen. Bag kagen i Ca 30 minutter ved 200 grader. Lad bunden køle af. Skær forsigtig kagen fri fra formen og kom den over på det fad, som du vil servere kagen på. Rengør din springform og sæt ringen ned om kagen igen. Jeg kom en lagkage folie rundt om kagen, så min form blev lidt højere.

Fyldet:

 • Den kolde risengrød
 • 3 dl fløde
 • 75 g sukker
 • 1.5 tsk vaniljesukker
 • 200 g flødeost naturel
 • Skrællen af en økocitron
 • 5 blade husblas

Pisk fløde, sukker og vanilje stift. Pisk fløden og risengrøden sammen. Tilsæt flødeost og citron. Pisk det godt sammen. Kom husblassen i koldt vand og lad det stå i 10 minutter. Smelt husblassen over vandbad i en skål som kan tåle varme. Tilsæt Ca 1 dl af grød massen i husblassen og rør rundt. Kom det tilbage i skålen med ris ala manden og pisk. Hæld blandingen over i formen til kagen. Stil det i køleskabet et par timer.

Til topping:

 • En karton kirsebærsovs
 • Ca 1/4 dl vand, jeg brugte det til at skylle kartonen.
 • 4 spsk portvin
 • 3 blade husblas

Læg husblassen i blød i koldt vand. Varm sovsen op i en gryde, tilsæt portvin og vand. Tag husblassen op af vandet og vrid det let. Smelt husblassen i kirsebærsovsen. Lad sovsen køle en smule af, jeg var lidt utålmodig, og fik den hældt over kagen imens sovsen var for varm, så får man “urenheder” i geleen. Stil kagen tilbage på køl. Inden serveringen hakkes en håndfuld smuttede mandler, som drysses over kagen.

img_20161106_184042


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *