Øl braiseret svinekæbe

img_20161105_173705

Efter en ekstrem travl uge, hvor tiden til både madlavning og familie har været minimal, så er det dejligt med tid til begge dele.

Hvad er bedre end simremad? Ja det skulle da lige være simremad som familien har hjulpet med at lave.

Til 4 mand skal du bruge:

  • 1 kg pudsede svinekæber
  • 1/2 selleri skåret i små tern
  • 3 store gulerødder skåret i små tern
  • 2 løg skåret i tern
  • 1 porre skåret i skiver
  • 1/2 liter mørk øl
  • 6 laurbærblade
  • 2,5 dl vand
  • 3 tomater skåret i både
  • 1/2 spsk timian
  • Salt og peber
  • Smør til stegning
  • Brun sovse jævner
  • Kulør
  • Smør til sovsen Ca 25 g

Start med at fjerne hinden/ senerne fra svinekæberne, hvis slagteren ikke har gjort det for dig. krydder kæberne med salt og peber. Brun dem af i smøret. tilsæt selleri, gulerod, løg og porre, steg det med i Ca 10 minutter. Tilsæt den mørke øl, vand, tomat og laurbærblade. Lad kødet simrer i Ca 1,5 time, gerne lidt længere.

img_20161105_153810

Når kødet er super mørt, fiskes kæberne op af væsken og kommes i et fad. Si grøntsagerne fra væden. kom væden i en gryde, tilsæt Ca 25 g smør. Tilsæt brun sovse kulør og sovse jævner i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber. Sovsen er virkelig lækker og kraftig i smagen.

Jeg serverede selleri-kartoffelmos til. Det er halv kartofler og halv selleri. Derudover fik vi balsamico gulerødder og rosenkål vendt i smør til.

img_20161105_174257

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *