Jordbær-oreo-daim cheesecake

img_20161030_141959

I dag har min bedre halvdel fået en ny favorit kage. Jeg har været i køkkenet og lavet cheesecake.

Jeg har set flere lave cheesecake med Oreo, det måtte jeg også prøve.

Til en kage som passer til en springform med en diameter på 28 har jeg brugt:

Til bunden:

 • 3,5 pakker Oreo kiks ( 385 g)
 • 140 g smør
 • 2 Daim

Knus kiksene i en plastikpose. Smelt smør i en gryde. Kom de knuste kiks i gryden og rør godt rundt. Kiksene skal suge alt smør til sig. Stil springformen uden bund på det fad du vi servere kagen på. Kom kikse massen ned i springformen, tryk det sammen med en ske, så massen bliver plan. Stil bunden i køleskabet. Når massen er blevet lidt hård, knuses Daimen og hældes hen over bunden. Stil bunden tilbage i køleskabet.

Til fyldet skal du bruge:

 • 600 g flødeost naturel
 • 2 spsk vaniljesukker
 • 120 g flormelis
 • 600 g jordbær fra frost
 • 2 spsk sukker
 • 3,75 dl fløde
 • Revet skal af 1 økologisk citron
 • 8 blade husblas

Rør flødeost sammen med vanilje og flormelis. Blend nu jordbærrene sammen med de 3 spsk sukker. Tag 2,25 dl jordbær puré fra, det skal bruges til topping. Kom resten af jordbær puréen i ostemassen. Pisk fløden stiv og vend det i blandingen sammen med citronskallen. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Lav et vandbad i en gryde, kom den udblødte husblas over i vandbadet og smelt det. (vandbad er en gryde med vand og en glas eller metal skål oveni gryden). Når husblassen er smeltet kommes Ca 1 dl af ostemassen over i husblassen. Rør rundt og hæld husblas-blandingen over i ostemassen imens der piskes. Hæld blandingen over bunden og sæt det på køl en til to timer til massen er stivnet.

Til topping:

 • 2,25 dl jordbær puré
 • 3 blade husblas

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Smelt husblassen i vandbad (på samme måde som ved fyldet). Når husblassen er smeltet tilsættes et par skefulde jordbær puré. Hæld blandingen tilbage i puréen imens du rører rundt. Hæld puréen over kagen. Hvis du ligesom jeg vil pynte kagen med bær, så skal du gøre det nu inden massen sætter sig. Jeg har pyntet min kage med friske hindbær, smagen passer perfekt til kagen. Stil kagen på køl igen, Ca 1 time til topping en er stivnet.

Skær forsigtig med en skarp kniv langs kanten af springformen inden du åbner springformen, så er du sikker på, at gele og fromage ikke sætter fast i formen.

img_20161030_175258


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *