Ind imellem så giver jeg en god gammel ret nyt liv, ved at jeg ændre på ingredienserne.
Typisk så ville jeg komme hakkede champignon i min fars til den indbagte mørbrad, men denne gang blev farsen inspireret af det græske køkken.
Jeg brugte:
- 1 mørbrad
- 1 kg hakket svinekød
- 2 æg
- 2 fint hakkede store løg
- 1 glas sorte oliven, finthakket
- 1 glas soltørret tomater, finthakket
- 1 bæger fetaost
- 1 grøn peber, finthakket
- 2 fed pressede hvidløg
- 1,5 dl rasp
- Salt og peber
- 2 pakker butterdej
- Æg til pensling
Start med at krydder mørbraden med salt og peber. Brun mørbraden af på alle sider.
Rør alle ingredienser til fasen sammen.
Læg Ca 8 plader butterdej op på et underlag, hvor man kan rulle dem sammen. Læg 4 ved siden af hinanden i 2 rækker. Rul nu butterdejen sammen. Kom herefter fars på midten af butterdejen i en lang bane. Undlad at komme fars helt ud til kanten (levn Ca 5 cm i hver ende)
Kom mørbraden ovenpå farsen, og kom fars rundt om mørbraden. Herefter skal butterdejen samles om kødet. Resten af butterdejen bruges til at pynte med. Jeg laver strimler og blade.
Kom “brøddet” i et fad og pensel det med æg. Kom “brøddet” i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 1 time.
Vi har til 2 dage i sådan en omgang. Jeg varierer yilbehøret til.