Chili con carne i luksus udgave

img_20161017_175814

En gang oprydning i skabet, hvor jeg fandt en pose brune bønner, som sang på sidste vers, resulterede i dagens aftensmad.

Min udgave af chili con carne er en luksus udgave, og jeg vover pelsen og hævder, at det er verdens bedste chili con carne.

Jeg lavede en kæmpe portion, så jeg kunne smide halvdelen i fryseren, til en dag hvor det skal være nemt.

Til 8 mand (eller 2 dage til 4 mand) brugte jeg:

  • 300 g tørrede brune bønner
  • 1 kg hakjet oksekød
  • 2 store løg i skiver
  • 4 fed pressede hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 øl
  • 1 dl vand
  • 2 tsk tørret koriander
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk chili flager (skal det være stærk, så mere)
  • 5 laurbærblade
  • 100 g mørk chokolade 70%
  • 1 dåse tomatkoncentrat
  • 1 dåse majs
  • 2 grønne peberfrugter i små tern
  • Salt og peber
  • Fedtstof

Start dagen før med at sætte bønnerne i blød i vand. Stil bønnerne i køleskabet natten over.

Brun kødet, kom løg, hvidløg og krydderier ved. Brun det godt af. Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem i koldt vand. Kom bønnerne ved kødet sammen med øl, vand, og hakkede tomater. Tilsæt chokolade og laurbærblade. Lad retten simrer under låg i Ca 1 time. Tilsæt peberfrugt, majs og tomatkoncentrat  og lad retten simrer uden låg i yderligere 30 minutter. Smag retten til med salt og evt mere chili.

Jeg fik blomkålsris og hjemmebagt brød til og selvfølgelig en klat cremefraiche ovenpå.

Brødet er lavet af resten af min pizzadej fra gårsdagens aftensmad. Den har hvilet i en plastikpose i køleskabet.
Brødet er lavet af resten af min pizzadej fra gårsdagens aftensmad. Den har hvilet i en plastikpose i køleskabet.

Sense fordelingen :

  • Hf1 og 2: blomkål, tomat, løg og peberfrugt
  • Hf3: oksekød og bønner
  • Hf4: majs og brød
  • Fedt: Fedtstof og chokolade
  • Dressing : cremefraiche

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *