Ū
Min familie elsker pizza, men det kan godt blive en smule trivielt i længden. For nogle år siden fik jeg denne fantastiske opskrift på hvid pizza af min madveninde Ane fra Norge. Det gør, at jeg kan variere mine pizzaer meget mere.
Opskriften er med tiden blevet tilrettet og gjort til min egen. I dag lavede jeg en kæmpe portion dej, jeg brugte ikke det hele, resten kom i køleskabet og skal bruges på fladbrød i morgen.
Til 5 store pizza brugte jeg:
Til dejen:
- 25 g gær
- 1 liter kold vand
- 15 spsk olivenolie
- 3 tsk salt
- 650 g Italiensk fuldkornshvedemel
- 1 kg Pizza mel (tippo 00)
Til fyldet brugte jeg:
- Ca 800 g kogt kyllinge filet
- 1 stort rødløg i halve skiver
- 500 g Cherrytomater i halve
- 1 bøtte cremefraiche
- 3 pressede fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 spsk basilikum
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Revet ost til topping
Start med at lave dejen. Opløs gær i vand, tilsæt olie og salt. Kom den grove mel i først, og kom herefter Pizza mel i. Dejen må gerne være lidt klistret. Ælt dejen godt. Stil dejen til hævning i 3,5 timer.
Lav sovsen. Rør cremefraiche med hvidløg, urter og krydderier.
Del dejen i 8 lige store klumper (jeg har gemt de 3 af dem til i morgen). Rul dejen ud, smør den hvide sovs på dejen, kom løg, kylling, tomat og ost på.
Stil pizzaen i en forvarmet ovn ved 250 grader. Bag pizzaen i Ca 12-15 minutter eller til dejen er nok og osten har fået farve.
Drys pizzaerne med frisk basilikum. Man kan med fordel også komme ærter på pizzaen.
Hvis man følger Sense, så kan man spise Ca 1/3 samt lidt salat.