Orangemarineret kalkunbryst med orangesovs

img_20161011_180843

Her er en ret, som kræver at man går i gang dagen før, men det er det hele værd.

Smagen af appelsin passer bare godt til kalkun. Og orangesovs er altså super lækkert.

Til 6 personer skal du bruge:

  • 1 stort kalkunbryst
  • 1 kg gulerødder i stave
  • 1 kg pastinak i stave
  • 3 løg i både
  • 5 dl appelsin juice
  • 5 dl vand
  • 2 hønse bouillon terninger
  • 2 pakker bacon
  • Jævning
  • Salt og peber

Kom kalkunbryst og grøntsager i en frysepose. Varm vandet og opløs bouillon heri. Kom vand og appelsin juice i posen ved kødet og grøntsagerne. Lad kødet marinere i 1 døgn.

Lav et flet af bacon. Kom kalkunbrystet over på nettet og krydder med peber. Fold nettet om kødet og læg det i et fad. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 2 timer.

20161011_165741

Si grøntsager fra væden. Væden skal gemmes til sovs.

Steg grøntsagerne i smør på en pande, krydder med salt.

Sovsen kan laves på 2 måder enten med jævning eller med opbagning. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber. Lav sovsen ret tyk. Til sidst kommes nemlig væden fra kødet i sovsen.

Sense fordelingen :

  • Hf1 og 2: gulerod og pastinak
  • Hf3: kalkun og bacon
  • Hf4: kartoffelmos
  • Fedt: smør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *