Her er en ret, som kræver at man går i gang dagen før, men det er det hele værd.
Smagen af appelsin passer bare godt til kalkun. Og orangesovs er altså super lækkert.
Til 6 personer skal du bruge:
- 1 stort kalkunbryst
- 1 kg gulerødder i stave
- 1 kg pastinak i stave
- 3 løg i både
- 5 dl appelsin juice
- 5 dl vand
- 2 hønse bouillon terninger
- 2 pakker bacon
- Jævning
- Salt og peber
Kom kalkunbryst og grøntsager i en frysepose. Varm vandet og opløs bouillon heri. Kom vand og appelsin juice i posen ved kødet og grøntsagerne. Lad kødet marinere i 1 døgn.
Lav et flet af bacon. Kom kalkunbrystet over på nettet og krydder med peber. Fold nettet om kødet og læg det i et fad. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i 2 timer.
Si grøntsager fra væden. Væden skal gemmes til sovs.
Steg grøntsagerne i smør på en pande, krydder med salt.
Sovsen kan laves på 2 måder enten med jævning eller med opbagning. Tilsæt kulør og smag til med salt og peber. Lav sovsen ret tyk. Til sidst kommes nemlig væden fra kødet i sovsen.
Sense fordelingen :
- Hf1 og 2: gulerod og pastinak
- Hf3: kalkun og bacon
- Hf4: kartoffelmos
- Fedt: smør