Pølsehorn med gulerødder

img_20161010_175722

Pølsehorn er altid et hit i madpakken, i hvert fald første dag, hvor de er friske. Denne opskrift klarer det et par dage ekstra i madpakken.

Pølsehorn har en tendens til at blive tørre, men ikke dem her, de holder sig friske i flere dage.

Til 24-30 pølsehorn skal du bruge:

  • 50 g gær
  • 5 dl lun mælk
  • 1 dl olie
  • 4 revne gulerødder
  • 1 tsk salt
  • 2 håndfulde havregryn
  • 150 g fuldkorns hvedemel
  • 150 g rugmel
  • 200 g tippo 0 mel
  • Ca 200 g hvedemel
  • 24-30 pølse
  • Æg til pensling
  • Sesamfrø

Start med at opløse gæren i den lune mælk. Tilsæt olie, gulerødder, havregryn og salt. Kom herefter de grove meltyper i. Tilsæt tippo mel. Kom til sidst hvedemel i, kom lidt i af gangen. Ælt dejen godt igennem.  Stil dejen til hævning i 1 time.

Tril dejen til kugler som rulles ud til en flad cirkel. Alt efter hvor store pølser man bruger (jeg deler mine i 2), skæres cirklen ud i 6-8 lige store dele. Rul trekanten rundt om pølsen. Pensel med æg og drys med sesam. Stil pølsehornene til hævning i minimum 30 minutter. Bag pølsehornene i Ca 15 minutter ved 200 grader.

20160821_213233

 

2 meninger om “Pølsehorn med gulerødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *