Pølsehorn er altid et hit i madpakken, i hvert fald første dag, hvor de er friske. Denne opskrift klarer det et par dage ekstra i madpakken.
Pølsehorn har en tendens til at blive tørre, men ikke dem her, de holder sig friske i flere dage.
Til 24-30 pølsehorn skal du bruge:
- 50 g gær
- 5 dl lun mælk
- 1 dl olie
- 4 revne gulerødder
- 1 tsk salt
- 2 håndfulde havregryn
- 150 g fuldkorns hvedemel
- 150 g rugmel
- 200 g tippo 0 mel
- Ca 200 g hvedemel
- 24-30 pølse
- Æg til pensling
- Sesamfrø
Start med at opløse gæren i den lune mælk. Tilsæt olie, gulerødder, havregryn og salt. Kom herefter de grove meltyper i. Tilsæt tippo mel. Kom til sidst hvedemel i, kom lidt i af gangen. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning i 1 time.
Tril dejen til kugler som rulles ud til en flad cirkel. Alt efter hvor store pølser man bruger (jeg deler mine i 2), skæres cirklen ud i 6-8 lige store dele. Rul trekanten rundt om pølsen. Pensel med æg og drys med sesam. Stil pølsehornene til hævning i minimum 30 minutter. Bag pølsehornene i Ca 15 minutter ved 200 grader.
Ser lækker ud. Har du en ide om hvor mange man må spise i Sense.
Jeg spiser kun 1 til et måltid. Ellers får man for meget hf4