Dumpling møder tortilla

20240415_185104

Når man har vanvittig lyst til dumplings men ikke har tiden til at lave dem.

Ind imellem må jeg tænke kreativt, hvilket jeg gjorde i dag. Jeg har haft lyst til dumplings i længe, men min energi er meget lille pt. og tiden er knap. Det er i disse situationer fusionkøkkenet opstår. I dag blev det til en blanding af dumpling møder tortilla. Det var utrolig lækkert.

Til 16 stk skal du bruge:

  • 16 mellem størrelse tortillas
  • 900 g hakket kyllingekød
  • 4 spsk sesamolie
  • 4 spsk soyasovs
  • 3 spsk sød chilisovs
  • 1 spsk ris eddike
  • 50 g purløg i små stykker, jeg bruger det fra Lidl som købes på frost.
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 2 tsk maizenamel
  • Lidt sesamfrø til drys

Rør alle ingredienser til farsen sammen. Lad farsen stå en halv time og trække. Læg Ca 1 stor spsk fars på hver tortilla.

20240415_173301

Smør farsen ud med en kniv. Kom så langt ud til kanten som du kan.

20240415_175134

Drys lidt sesamfrø ovenpå farsen.

20240415_175824

Steg tortillaen med kødsiden nedaf i Ca 3 minutter. Jeg presser lidt ovenpå med en paletkniv. Vend og giv den Ca 30 sekunder på den anden side. Jeg kom dem på en bageplade som jeg satte i ovnen ved 100 grader for at holde dem varme. De kom først i ovnen da jeg havde 1/3 tilbage som skulle steges.

20240415_183738

Vi fyldte vores tortillas med grønt og chilimayo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *