Når man har vanvittig lyst til dumplings men ikke har tiden til at lave dem.
Ind imellem må jeg tænke kreativt, hvilket jeg gjorde i dag. Jeg har haft lyst til dumplings i længe, men min energi er meget lille pt. og tiden er knap. Det er i disse situationer fusionkøkkenet opstår. I dag blev det til en blanding af dumpling møder tortilla. Det var utrolig lækkert.
Til 16 stk skal du bruge:
- 16 mellem størrelse tortillas
- 900 g hakket kyllingekød
- 4 spsk sesamolie
- 4 spsk soyasovs
- 3 spsk sød chilisovs
- 1 spsk ris eddike
- 50 g purløg i små stykker, jeg bruger det fra Lidl som købes på frost.
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1,5 tsk salt
- 0,5 tsk peber
- 2 tsk maizenamel
- Lidt sesamfrø til drys
Rør alle ingredienser til farsen sammen. Lad farsen stå en halv time og trække. Læg Ca 1 stor spsk fars på hver tortilla.
Smør farsen ud med en kniv. Kom så langt ud til kanten som du kan.
Drys lidt sesamfrø ovenpå farsen.
Steg tortillaen med kødsiden nedaf i Ca 3 minutter. Jeg presser lidt ovenpå med en paletkniv. Vend og giv den Ca 30 sekunder på den anden side. Jeg kom dem på en bageplade som jeg satte i ovnen ved 100 grader for at holde dem varme. De kom først i ovnen da jeg havde 1/3 tilbage som skulle steges.
Vi fyldte vores tortillas med grønt og chilimayo.