Bagels med skyr, lige til madpakken.
Lige nu hitter bagels med skyr på tiktok, instagram osv. Jeg elsker også at bage med skyr, men her i huset synes vi, at bagepulveret giver en lidt stærk smag til brødet, ja min datter synes nærmest det brænder på tungen og giver kløe i munden. Jeg bager derfor med gær.
Til 16 bagels skal du bruge:
- 50 g gær
- 4 spsk vand
- 1 spsk sukker
- 6 dl hvedemel
- 6 dl havregryn
- 2 tsk groft salt
- 1 kg skyr natural
- Æg til pensling
- Drys efter eget valg. Jeg laver bagels drys. Se opskriften længere nede.
Start med at komme gær, vand og sukker i en lille skål, opløs gæren.
I en større skål kommer du salt, mel og havregryn. Bland det sammen. Kom skyren i skålen, lav en lille fordybning i skyren og kom gærblandingen i. Bland nu det hele sammen. Ælt det godt sammen.
Del dejen i 16 lige store dele. Form til boller. Med en finger laver du et hul i midten af bollen. Form og flad dejen lidt ud, så det ligner en bagel. Kom på en bageplade med bagepapir. Pensel med æg og drys med enten bageldrys eller ost.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Lad dine brød hæve imens ovnen bliver varm. Bag dine bagels i 20-25 minutter.
Opbevar på køl.
Til bageldrys blander jeg:
- 1 tsk birkes
- 2 tsk mørk sesam
- 2 tsk lys sesam
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
Ryst det sammen.