Burger på en lidt anderledes måde.
Jeg ved godt der har været lidt stille på siden. Men jeg er i gang med at tage uddannelse samtidig med mit arbejde, og ja jeg bøvler med en skulder, som gør at jeg intet kan selv. Jeg har også fået hjælp af Jacob i dag til madlavningen.
I dag har vi hygget, også med aftensmaden. Burger stang eller krans blev en succes. Det smagte virkelig uhm.
Du skal bruge:
Til dejen:
- 5 dl lunken vand
- 50 g gær
- 4 spsk sukker
- 1 æg
- 60 g smeltet smør eller margarine
- Ca 900 g hvedemel
- 2 tsk salt.
Opløs gæren i vandet, tilsæt sukker og æg. Kom det smeltede fedtstof i. Kom Ca 1/3 af melet i og så salt. Kom lidt mel i af gangen. Dejen må ikke blive tør, den skal være blød og smidig. Stil dejen til hævning i 1-2 timer. Husk at dække dejen til.
Til fyldet skal du bruge:
- 400 g hakket oksekød
- 1 løg
- 5 mellem gulerødder
- Fedtstof til stegning
- 1 tsk salt
- 1/3 tsk peber
- Ketchup
- Sød sennep
- Drueagurker i skiver
- Cheddarost i skiver
- 100 g revet mozzarella
- 1 pakke bacon i slice
Skræl gulerødder og løg. Kom det i en minihakker eller foodprocessor. Hak det fint. Kom kød, grøntsager, krydderier og fedtstof i en gryde. Brun kødet.
Rul nu dejen ud til en firkant. Jeg bruger en silikonemåtte og ruller dejen ud, så den mere eller mindre fylder hele måtten. Dejen skal være Ca 1 cm tyk.
Kom nu ketchup og sød sennep i midten af dejen og smør den ud.
Kom kød og agurk ovenpå.
Kom skiver af cheddarost og mozzarella ovenpå.
Læg baconskiverne ovenpå.
Klip eller skær nu riller ude i siden af dejen, så man kan folde det ind over fyldet. Du skal folde skiftevis fra den ene til den anden side.
Pensel stangen med æg og bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i Ca 20 minutter.
Du kan evt servere en salat af iceberg, tomat og agurk til.