Et dejligt lækkert brød med smag.
Jeg elsker jo brød, og jeg mener jeg virkelig elsker brød. Jeg har bagt det her dejlige bløde smagfulde brød med græskar,bacon og kerner i.
Til et brød skal du bruge:
- 1 brev tørgær
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 330 g kogt blendet græskar, jeg brugte hokkaido
- 3,5 dl lunken vand
- 50 g græskarkerner
- 1/2 dl olie
- 500-600 g manitobamel alt efter hvor meget væske der er i mosen
- 200 g bacon slice skåret i stykker og stegt sprøde på en pande med fedtstof
- Ekstra olie til snor og form
Kom mos,vand, olie,salt, sukker,kerner og tørgær i en skål. Rør mel i lidt af gangen. Ælt dejen godt igennem. Den må ikke blive tør og heller ikke være vildt klistret. Ælt dejen i 10 minutter. Smør en skål med olie og kom dejen heri. Stil dejen tildækket til hævning 1 time. Efter 1 time ælter du bacon i dejen. Kom låg på skålen og stil i køleskabet til dagen efter.
Tænd ovnen ved 220 g. Hvis du vil forme brødet som mig, så skal du klippe 4 stykker kødsnor og dyppe det i olie. Læg det op på kryds og tværs, så det danner et kryds i midten. Læg dejklumpen ovenpå og bind de 4/8 snore sammen på midten. Lad dejen stå 30 minutters tid. Jeg bagte mit brød i en støbejernsgryde. Det fik 40 minutter.