Et godt alternativ til mad på farten.
Når min yngste datter skal spille fodboldkamp, så står vi altid i det dilemma, hvad filan skal vi tage med til aftensmad, som skal kunne spises imens vi ser fodbold.
Denne gang havde jeg lavet disse fantastiske fyldte brød.
Ud af en portion får man 18 stk. De kan med fordel fryses, tøes op og lunes.
Start med at lave fyldet.
Du skal bruge:
- 1 kg hakket svinekød
- 3 skiver toastbrød kørt i blenderen/minimarked
- 2 store løg hakket i minihakkeren
- 6 fed hakket hvidløg
- 2 æg
- 2 dl afkølet bouillon
- 3 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 tsk tørret basilikum
- 2 tsk tørret oregano
Bland det hele godt og del farsen i 18 dele.
Til dejen skal du bruge:
- 7, 5 dl vand
- 9 spsk olie
- 6 tsk salt
- 6 tsk bagepulver
- 800 g sigtet speltmel plus lidt ekstra
- 400 g fuldkorns speltmel
Ælt det hele sammen og del i 18 dele.
Derudover skal du bruge:
- 18 skiver ost, jeg brugte flødehavarti
- 400 g revet mozzarella
Rul dejen helt tyndt ud. Kom kødet på midten og smør den tyndt ud.
Kom nu osten ovenpå farsen.
Nu foldes dejen ind over farsen. Start med de korte ender foroven og neden. Luk så siderne ind over.
Lidt forsigtigt ruller du kagerullen henover dit fyldte brød.
Bag det på en tør pande ved høj varme. Ca 3- 4 minutter på hver side.
Hold øje med, at de ikke bliver sorte.
Nydes lune.