Peberfrugttærte

img_20160926_181710

Når man i flere dage har levet af fed mad (jeg har været i London), så er det dejligt med noget så simpelt som tærte.

Tærter kan laves på 100000 forskellige måder, men jeg er specielt glad for denne peberfrugttærte, som smager sødt og salt på samme tid. Tærten kan spises som et måltid for sig, eller den kan bruges som tilbehør.

img_20160926_181810

Du skal bruge:

Til dejen.

  • 175 g hvedemel
  • ¼ tsk fint salt
  • 2 tsk tørret merian
  • 75 g koldt smør
  • 60 g kvark

Til fyldet.

  • 25 g smør
  • 1 gul peberfrugt i strimler
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 1 rød peberfrugt i strimler
  • 1 orange peberfrugt i strimler
  • 2 rødløg i både
  • 1½ tsk tørret merian
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk hvedemel
  • 2 spsk vand
  • 160 g kvark
  • 3 æg

Start med at blande mel, salt og merian til dejen. Skær den kolde smør i små stykker og ælt det ind i melet. Tilsæt kvark og ælt godt. Rul dejen ud og kom den udrullede dej i en smurt springform. Stil dejen på køl i Ca 30 minutter. For bag herefter bunden i 10 minutter ved 200 grader.

Steg peberfrugt, løg, merian, salt og peber i en gryde, Ca 10 minutter til grøntsagerne er bløde. Kom dem i formen med den forunde bagte dej.

Kom mel og vand i en skål, rør det til en jævning. Tilsæt kvark og æg og rør det godt sammen. Jeg bruger piskeris. Hæld blandingen over peberfrugterne. Bag tærten i ovnen i Ca 35 minutter ved 200 grader.

img_20160926_182046

Sense fordelingen på mit måltid :

  • Hf1 og 2: peberfrugt, løg, gulerod, rødbede og pastinak
  • Hf3: æg i tærten og kylling
  • Hf4: mel i tærtebunden
  • Fedt: smør og aioli
  • Mælkeration: kvark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *