Lige nu er der sæson for brombær, og brombær smager godt i salater, men de smager nu også skønt i tærter.
Denne dejlige brombærtærte er lidt anderledes i forhold til andre brombærtærter, som jeg synes kan blive lidt for søde. Denne tærte er dejlig frisk.
Dej
- 300 g hvedemel
- 90 g finvalsede havregryn
- 6 spsk sukker
- 225 g koldt smør
Fyld
- 3 blade husblas
- 500 g kvark
- 2 tsk vaniljesukker
- 6 spsk friskpresset grapefrugtsaft jeg bruger de røde
- 6 spsk friskpresset appelsinsaft
- 4 spsk sukker
- 300 g brombær
- 1 spsk sukker
Start med at røre ingredienserne til dejen. Smør en springform med smør. Læg dejen i formen og tryk den ud i formen, dejen skal gå halvt op langs kanten. Bag bunden i ovnen i Ca 30 minutter ved 200 grader. Når bunden er bagt afkøles den.
Til fyldet lægges husblas i blød i 10 minutter i koldt vand. Kvark røres med sukker, vanilje og saften fra grapefrugt og appelsin. Nu skal husblassen smeltes over vandbad. Når husblassen er smeltet kommes Ca en dl af fyldet over i husblassen, så den bliver tempereret. Herefter hældes blandingen med husblassen langsomt over i kvarker imens der piskes. Kvark blandingen hældes nu over tærtebunden og stilles i køleskabet nogle timer indtil massen er blevet fast.
Drys brombærene med sukker og lad dem trække mindst en time. Når kagen skal serveres kommes brombærene på tærten.