Dejligt brød til en dejlig grillaften.
Det er ingen hemmelighed, jeg elsker brød, som i virkelig eeeeeelsker. Jeg bager derfor ofte lidt forskelligt brød. I dag blev det til et hvidløgsbrød, bagt i en pizzaform/tærteform.
Du skal bruge:
- 3 dl vand
- 15 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk groft salt
- 175 g durum hvedemel
- Ca 250 g pizza mel.
- 4 fed hvidløg
- 1/4 dl olivenolie
- Parmesanost
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, kun den ene spiseske, sukker og salt. Rør durummelet i. Rør 175 pizza mel i. Kom mere mel i til dejen ikke klistre. Lad dejen hæve, gerne 4 timer. Jeg sætter låg på min skål.
Pres hvidløg i olien, 1/4 dl. Lad den stå og trække imens dejen hæver.
Smør en stor tærteform eller pizzaform med din olie med hvidløg. Hæld dejen over i formen. Bred den ud med dine fingre. Når dejen er ude ved kanten, så skal resten af olien med hvidløg over dejen og fordeles godt ud over dejen. Der må gerne ligge små søer. Lad dejen efterhæve en times tid. Forvarm ovnen til 225 grader, min varmluft er desværre gået i stykker, ellers havde jeg brugt den. Drys parmesam ud over brød det, gerne en god slat.
Kom dit brød i ovnen og bag det i Ca 20 minutter.