Kan det vafles?
Ja sådan går mine børn rundt og små griner af mig for tiden, fordi jeg laver vafler i alle mulige mærkelige udgaver. Men jeg synes bare det er hyggeligt, og lidt sjovt at finde på lidt anderledes mad.
Vaflerne kan fryses. De tøes op og lunes i ovnen.
Sådan en portion gav 14 vafler, de indeholder omkring 175 kcal pr stk.
Du skal bruge:
- Imellem 900 og 950 g groft revet kartoffel.
- 3 store løg, jeg hakker dem i min mini hakker.
- 7 æg
- 200 g rasp
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk løg pulver
- 3 tsk salt
- 1/2 tsk peber
Dræn kartoflerne så meget for væske som du kan. Jeg brugte et viskestykke til det, og min søde mand, da han har flere kræfter end jeg.
Kom alle ingredienser i en skål og bland dem godt sammen. Brug hænderne, så er du sikker på, at du får det hele godt fordelt.
Jeg bruger ikke fedtstof på mit vaffeljern. Kom en stor skefuld fyld i dit jern.
Bag vaflerne i et par minutter. Jeg bager mine på forhånd og luner dem så i ovnen, når vi skal spise.
Til mine vafler serverede jeg frisk spinat, granatæble kerner og dampede asparges.
Hytteost rørt med purløg, rødløg i tern og æble i skiver. Ungerne fik også agurk til.
Og selvfølgelig ovnbagt laks. Det var lige krydret med salt, peber og citronsaft.