Picnic, madpakke eller bare sådan.
Det der med at lave lidt anderledes til madpakken eller til at tage med på tur, det synes jeg jo er lidt sjovt. På min fødselsdag, hvor vi var en tur i Geografisk Have i Kolding, havde jeg bagt de her cheese burgerboller. De var stadig lidt lune, da vi skulle spise, og de var bare gode.
Jeg startede på dejen dagen før, jeg er pjattet med langtidshævet dej.
Af sådan en portion kan du få imellem 20 og 24 stk. De kan fryses.
Du skal bruge:
Til dejen:
- 25 g gær
- 7 dl vand
- 2 tsk salt
- 400 g fuldkorns hvedemel
- 300 g hvid hvedemel
- 300 g pizzamel
Til fyld:
- 500 g oksekød
- 1 hakket løg
- 1 tsk oregano
- 2 tsk hvidløgspulver
- Salt og peber.
- Ketchup
- Sød fransk sennep
- Syltede agurker i skiver (cornichoner)
- Revet ost
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt og den grove mel. Rør resten af melet i. Ælt dejen godt. Kom låg på din skål og stil dejen til hævning natten over.
Næste dag steger du dit kød, jeg bruger ikke fedtstof. Steg løget sammen med kødet, tilsæt, oregano, hvidløgspulver, salt og peber. Lad fyldet køle lidt af.
Rul nu dejen ud, Ca 5 m tyk. Skær dejen i firkanter, som til fastelavnsboller.
Læg lidt kødfyld på hvert stykke dej.
Kom sød sennep og ketchup på.
Kom to skiver cornichoner på.
Afslut med revet ost.
Nu skal bollerne lukkes. Tag sidderne/hjørnerne og samme bollen. Som når man folder fastelavnsboller. Pensel bollerne med æg og drys dem evt med sesamfrø.
Lad bollerne hæve 1 time. Bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader.