Vafler med topping er et hit.
Vi, læs jeg, er blevet lidt pjattet med at lave vafler som vi kan toppe med alt muligt lækkert. Jeg synes det giver en eller anden frihed, fordi ungerne bare kan vælge det fyld de godt kan lide.
Ud af sådan en portion får jeg 14 vafler, de indeholder små 150 kcal pr stk (148 for at være nøjagtig). De kan fryses.
Du skal bruge:
- 330 g revet gulerod
- 300 g hytteost med lav fedtprocent
- 2 dl skummetmælk
- 6 æg
- 160 g havregryn
- 200 g grahamsmel
- 2 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
Blend alle ingredienser undtagen gulerod. Tilsæt gulerod og blend lidt igen. Dejen bliver orange. Der må gerne være stykker af gulerod tilbage.
Jeg bruger ikke fedtstof i mit vaffeljern. Hvis du gør, så skal du lægge det oveni dine kcal.
Kom en stor skefuld dej på jernet. Bag vaflerne til de er gyldne. Vaflerne bliver bløde hvis du stabler dem imens de er varme. Vil du have dem sprøde, så køl dem af på en rist. Jeg luner dem i ovnen, når de skal spises.
Jeg serverede vaflerne lidt som tortilla. De blev toppet med pulled chicken.