Grøntsagslasagne

IMG_20210326_173604

Familien opdagede ikke engang at kødet manglede.

Lasagne står i høj kurs herhjemme. Knorr er faktisk den de foretrækker, og der skal være masser af kød i. Jeg besluttede mig for, at lave en uden kød, og tænk, de opdagede ikke engang at kødet manglede.

Jeg har cremefraiche 5% i min sovs, men det kan man undlade, hvis man vil spare på kcal. Jeg synes bare det giver noget syre og lidt mere protein til retten. Der er rundt regnet 80 kcal pr 100 g i denne ret.

Til et stort fad skal du bruge:

  • 500 g champignon kørt i hakkeren
  • 310 g aubergine i små tern
  • 155 g squash i små tern
  • 235 g løg i tern
  • 530 g gulerod kørt i hakkeren
  • 210 g blegselleri kørt i hakkeren
  • 50 g oliven olie
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 55 g hvidløgspulver
  • 5 g timian
  • 5 g oregano
  • 5 g basilikum
  • 5 g paprika
  • 500 g tomatkoncentrat på karton
  • 35 g sukrin
  • 500 g cheasy fraiche
  • Salt og peber
  • 1 karton mornaysauce den lette
  • 600 g hytteost den fedtfattige
  • 540 g fuldkorns pastaplader

Kom olie og alle grøntsager i en gryde. Svits det i 5 minutter. Tilsæt krydderierne og de hakkede tomater. Kom koncentrat ved og kog det op. Tilsæt sukrin og cremefraiche. Smag det til med salt og peber.

I en skål røres mornaysauce med hytteost og lidt salt og peber.

Kom lidt grøntsagssovs i et stort fad, læg en gang plader. Ved næste lag kom da lidt at hytteost blandingen ovenover grøntsagssovsen. Jeg havde 3 lag pasta plader i. Slut af med grøntsagssovs og hytteost blandingen. Kom fadet i ovnen i 40-45 minutter.

IMG_20210326_173304

Lasagnen kan genvarmes og fryses.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *