Spicy og mættende.
Det var meningen, at jeg ville lave en ret mere i dag uden kød, men jeg forbarmede mig overfor mændene i huset, så der kom kylling i retten. I retten er der blot 67 kcal pr 100 g.
Til en stor gryde til 6 personer skal du bruge:
- 800 g blomkål i mundrette stykker
- 380 g (6 stk) gulerod i mundrette stykker
- 155 g løg (1 stk) i tern
- 20 g hvidløg (4 fede) i skiver
- 25 g kokosolie
- 3 spsk karry
- 1 tsk paprika
- 500 g kogt kylling i mindre stykker, jeg bruger filet.
- 400 ml kokosmælk (light)
- 800 g hakkede tomater i dåse (2 dåser)
- Saft fra 1 lime
- Salt
Star med at koge kyllingekødet, når det er kogt river du det med en gaffel. Stil det til side.
Kom olie i en gryde eller wok. Varm det op. Kom alle grøntsager og hvidløg i gryden. Steg det et par minutter, tilsæt krydderierne og steg dem med et par minutter imens du rører hele tiden. Tilsæt kokosmælk og de hakkede tomater. Kog det godt igennem. Tilsæt limesaft og smag så til med salt. Lad det simre ved svag varme i 10 minutter.
Jeg serverede brune ris til. Retten blev toppet med ristet kokos, peanuts, limesaft og persille. Jeg havde bagt et græsk fladbrød til.