Langtidshævede ølands hvede flutes

IMG_20210323_180244

Lækkert groft brød der mætter.

Jeg eeeeeelsker jo brød, men de tæller hårdt på min kcal konto. Derfor bliver jeg ekstra glad, når jeg får lavet noget brød som mætter godt og er forholdsvis “lav” på kcal. Disse brød indeholder blot 144 kcal pr stk. De er langtidshævede og super nemme at lave.

Til 12 brød skal du bruge:

  • 15 g gær
  • 250 ml vand (2,5 dl)
  • 100 g kærnemælk
  • 250 g ølands hvedemel
  • 100 g stenformalet hvedemel
  • 100 g manitobamel
  • 1 stor tsk salt.

Rør gæren ud i vandet og kærnemælken. Tilsæt ølands hveden og den stenformalede hvede. Tilsæt salt. Rør nu manitobamel i. Dejen klistre lidt. Ælt dejen hurtig. Sæt låg på din skål, og lad den stå på køkkenbordet i minimum 12 timer, gerne længere tid.

Tænd ovnen ved 275 grader. Når ovnen er varm skrues ned på 250 grader.

Kom mel på bordet, vend dejen ud på bordet. Fold den kort i melet, træk den til en lang pølse og del dejen i 12 stykker. Tag dej stykkerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 15-20 minutter.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *