En anderledes måde at bruge rispapir på.
Jacob mente selv, han havde gjort et scoop, da han kom hjem med en stor pakke rispapir til friske forårsruller. Men hvis sandheden skal frem, så er jeg ikke så vild med den kondom lignende konsistens på friske forårsruller. Men mon ikke sådan noget papir kan steges/bages?
Det kunne det, og med stor succes.
Mine ruller indeholder blot 104 kcal pr stk. Der blev 25 ud af sådan en portion.
Du skal bruge:
- 450 gHakket kyllingekød 4-7%
- 25 g sesamolie
- 330 g fintsnittet spidskål, jeg gør det på mandolinjern.
- 310 g groft revet gulerod
- 60 fintsnittet forårsløg
- 200 g friske bønnespirer
- 25 g soyasovs
- 25 g hoisin sovs
- 25 g østerssovs
- 10 g fishsovs
- 25 g sød chilisauce
- 1 spsk hvidløgspulver
- 25 blade firkantet rispapir
- 20 g sesamolie til pensling
Kom olie i en gryde, tilsæt kødet og brun det. Kom alle krydderierne ved og varm det op. Tag det af varmen og tilsæt de rå grøntsager. Lad det køle af.
Gør et fad med koldt vand klar.
Kom to stykker rispapir i vandet. Lad det ligge i kort tid. Det skal ikke være fuldstændig blødt. Kom det ene stykke papir over på et skærebræt. Læg Ca 2 spsk fyld på det ene hjørne.
Fold kanterne langs siderne ind mod midten, så fyldet ligger i en lomme. Nu kan du rulle din rulle. Læg rullen på en bageplade med bagepapir.
Pensel rullerne med sesamolie og giv den Ca 20 minutter i ovnen. Du kan forsigtigt vende dem undervejs.