En anderledes steg.
Jeg elsker duften af asiatisk mad, det har bare et eller andet over sig. Jeg har derfor forsøgt mig med en marineret flæskesteg, hvor marinaden var asiatisk inspireret.
- Til marinaden har jeg brugt:
- 5 fed presset hvidløg
- 3 spsk sød chilisauce
- 1 tsk frisk revet ingefær
- 3 spsk sesamolie
- 6 spsk soya sauce
- 2 spsk oyster sauce
- 2 spsk fish sauce
- 2 store spsk sirup.
Jeg kom alle ingredienserne i en frysepose. Herefter tog jeg min steg og skar i store firkanter.
Kim stegen ned i posen. Fik marinaden godt fordelt, og kom posen med kød i køleskabet i 1 døgn.
Dagen efter kom jeg kød og marinade i et fad.
Kom stegen i ovnen ved 100 grader i 4,5 time. Tog stegen ud og kom væden i en skål. Stegen tilbage i ovnen, nu ved 200 grader, hvor den fik omkring 30 minutter.
Til stegen fik vi lynstegte grøntsager og nudler.
Du skal bruge:
- 4 gulerødder i skiver
- 250 g champignon
- 3 fed hvidløg i skiver
- 1 broccoli i buketter
- 3 spsk sesamolie
- 1,5 pakke æg nudler (300 g før kogning)
- 5 æg sammenpisket
- Væden fra kødet.
Kom grøntsager, olie og hvidløg i en wok, steg det. Imens koger du nudlerne. De skal have Ca 5 minutter. Kom de kogte nudler i wokken til de lynstegte grønsager. Vend det godt rundt. Kom æggeblanding i wokken og vend æggene i retten. Når æggene er stegte, kom da væden ved. Sluk for varmen og lad nudlerne absorbere lidt af væden. Ved servering pynt evt med fintsnittet forårsløg.
Jeg piller sværen af stegen inden servering.