Kærlighed og atter kærlighed.
Valentines Day, ja ja måske er det noget opreklameret fis, men man kan jo også vende dagen til det den oprindeligt var tiltænkt, nemlig til at fortælle sine kære, at man holder af dem. Hjemmelavede fine hjertesmåkager er med til at understrege det budskab.
Du kan vælge at dele opskriften i 2, eller som jeg gjorde, jeg lavede dobbelt, og fik en hel kasse med små skønne hjerter, lige til at forære væk.
Til en portion dej skal du bruge:
- 230 g blødt smør
- 235 g sukker
- 2 æg
- 1 spsk vaniljearoma
- 1/4 tsk salt
- 80 g maizena
- 500 g hvedemel
- Rød/pink frugtfarve (til den farvede dej)
- Farvet sukker (det kan man lave selv)
Start med at piske smør, sukker, æg og vanilje aroma. (frugtfarve i den røde dej)
En en anden skål blandes mel, salt og maizena.
Bland nu mel i smør blandingen.
Med hænderne æltes dejen godt igennem til den hænger sammen. Stil den på køl i 10-15 minutter.
Rul de to deje ud hver for sig Ca 5 millimeter tykke.
Nu skal den røde dej drysses med farvet sukker.
Det kan du lave på følgende måde. Sukker i en plastpose, lidt frugtfarve eller pastafarve (bruger du pastafarve skal du også bruge lidt vand). Fordel nu farven rundt i sukkeret ved at mase posen forsigtig. Når farven er fordelt bredes sukkeret ud på en bageplade med bagepapir og bages i Ca 1,5 time ved 60 grader varmluft.
Nu drysses den røde dej med et tyndt lag sukker. Med kagerullen rulles sukkeret fast i dejen.
Nu skal dejen skæres i Ca 1 cm tynde strimler.
Gør det samme ved den røde.
Tag en strimmel fra den hvide dej og erstat med en strimmel fra den røde dej.
Læg en pose over dejen og rul den sammen.
Med en hjerteudstikker stikkes nu småkager ud.
Bag småkagerne ved 175 grader varmluft i 10 minutter.
Tag dem af pladen og lad dem køle af, inden de kommes i en lufttæt beholder.
Dejen der bliver i overskud rundt om hjerterne samler jeg og laver marmorerede hjerter.