Mini er altså bare lidt sjovere.
Det er ikke hver dag mine børn spiser fem hotdogs, men det er ok, når det er mini hotdogs.
Det er altså bare lidt sjovere, når ting er i en mini udgave.
Til 20-22 brød skal du bruge:
- 20 g gær
- 3 dl lun mælk
- 1 stor tsk honning
- 1 æg
- 1/2 dl raps olie
- 1 tsk groft salt
- 175 g hvid fuldkorns hvede
- Ca 350 g hvedemel med højt protein indhold
- Æg til pensling
Start med at røre gæren ud i mælken. Tilsæt honningen. Rør æg og olie heri. Tilsæt nu salt og hvid hvede. Rør det godt igennem. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen. Dejen må ikke blive tør, men skal være lækker smidig.
Stil dejen til hævning et lunt sted med et viskestykke over i en time. Del nu dejen i 20-22 lige store stykker. Tril brød på Ca 5 cm længde. Tryk dem lidt flade. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Læg et viskestykke over og lad dem efterhæve i 30-45 minutter. Pensel dem med et sammenpisket æg. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter Ca.
Jeg serverede stegte cocktailpølser, ristede løg, finthakket rå løg og tynde skiver af cornichoner til.
Det var et hit blandt alle herhjemme.