Asiatisk inspireret pulled pork

IMG_20210111_173720

Gris i fladbrød med grønt.

Jeg er lidt pjattet med det asiatiske køkken og har gået med tanken om en pulled pork med et asiatisk twist. Det blev så til fladbrød med det langtidsstegte kød, og det smagte skønt.

Det tager tid at lave pulled pork, da kødet skal marinere gerne et døgn. Start derfor dagen før.

Til marinaden skal du bruge:

  • 4 spsk brun farin, gerne med top
  • 3 spsk fish sauce
  • 9 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk oyster sauce
  • 3 spsk soya
  • 3 spsk ris eddike
  • 2 spsk sesamolie
  • 1-2 spsk chili sauce, den søde på flaske
  • 3 spsk hvidløgspulver
  • 3 cm revet frisk ingefær.

Kim alle ingredienserne i en frysepose, ryst posen godt. Kom kødet, altså din nakkefilet, i posen, klem så megen luft ud af posen som du kan. Bind en knude, og gnid marinaden godt ind i kødet. Læg stegen i køleskabet i et døgn.

Næste dag, fra tidlig morgenstund, jeg startede kl 6, her kom jeg stegen og marinaden i et ovnfast fad sammen med et glas vand.

IMG_20210111_063540

Stegen kom i ovnen ved 115 grader varmluft, her stod den og hyggede sig hele dagen. Omkring kl 15 havde jeg lige stegen ude og fik den vendt. Kl 17 var den klar til at blive plukket, hvilket jeg gjorde med 2 gafler. Kødet blev vendt i væden.

IMG_20210111_173042

Jeg serverede syltede gulerødder og kinaradis til.

Her skal du bruge:

  • 2 dl sukker
  • 2 dl eddike
  • 1 tsk salt
  • 200 g gulerod i tynde stave
  • Kinaradis i tynde stave, jeg bruger juliennejern

Kog lagen, og hæld over de rå grøntsager, stil dem i køleskab et døgns tid.

IMG_20210111_173031

Af andet grønt der kom i.

IMG_20210111_173023

Tynde porre skiver, mango, persille, lucerne spirer, bønnespirer, revet rød spidskål, sukkerærter og stegte blomkål krydret med hvidløg og chili.

IMG_20210111_173037

Dressingen blev creme fraiche rørt med sød chili sovs.

Opskriften på fladbrød er en gammel kending og ligger på bloggen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *