Rødbedesalat og blomkålsbernaise

img_20160911_181729

Sådan lokker man nemt grøntsager i sine børn. Man skjuler dem i en sovs eller laver en pink salat.

Som tidligere nævnt, så elsker jeg salat, især når jeg ikke selv laver den. Min store datter har i dag lavet en dejlig rødbedesalat som bare gled ned.

Jeg stod for sovsen som blev en anderledes bernaisesovs lavet på blomkål.

Til salaten skal du bruge:

  • 500 g rødbede skrællet og revet fint
  • 200 g æble i tynde både
  • En håndfuld persille (frisk)
  • 3 spsk flydende honning
  • 2 spsk olie
  • Fint revet skal fra en citron
  • Saft fra en citron
  • Salt og peber

Alle ingredienser til dressingen røres sammen og hældes over rødbederne, æblerne og persillen.

Til sovsen skal du bruge:

  • 1/4 blomkål
  • Citronsaft
  • Tørret estragon
  • 25 g smør
  • Salt

Kog blomkålen mør, hæld vandet fra, men gem Ca 1/2 dl. Blend blomkålen med vandet, smør og lidt citronsaft. Kom estragon og salt ved. Smag det til med mere citronsaft, estragon og salt. Man kan evt tilsætte lidt fløde.

Sense fordelingen for mit måltid:

  • Hf1 og 2: rødbede, blomkål og bønner
  • Hf3: bøf og æg
  • Hf4: kartoffel og æble
  • Fedt: smør og olie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *