Pirogger med oksekød

20160908_184414

Jeg elsker pizza, det gør min vægt ikke. Et alternativ til pizza er pirogger.

Jeg bager gerne en lidt stor portion af disse pirogger, så har jeg til ungernes madpakker (og min egen). Og jeg kan også finde på at smide en pose i fryseren, så har jeg nem mad når vi tager på tur.

Du skal bruge til Ca 20 stk.

Til dejen:

  • 50 g gær
  • 4.5 dl mælk
  • 2 spsk honning
  • 60 g smør
  • 2 tsk salt
  • 2 dl Amo fuldkorns hvedemel ( den mel er ret grov, der er kerner i)
  • 2 dl hvedemel med fuldkorn fra Finax (den er ikke helt så grov)
  • Resten af melet har jeg brugt tippo 0, men andet Pizza mel kan også bruges.

Til fyldet skal du bruge:

  • 2 store løg i halve skiver
  • Fedtstof til stegning
  • 500 g oksekød
  • 5 store groft revne gulerødder
  • 1 groft revet squash
  • 3 fed hvidløg skåret i skiver
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 dåser tomatkoncentrat (280 g)
  • Salt og peber
  • Æg til pensling

Start med at lune halvdelen af mælken. Rør honningen i, så den smelter. Kom resten af mælken i, og hæld det i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt salt og den smeltede smør. Rør de to grove meltyper i. Kom herefter lidt efter lidt den fine mel i. Kom så meget i, at dejen ikke hænger i. Ælt godt. Stil til hævning med et viskestykke over i mindst 30 min.

Tilbered fyldet. Brun løgene i fedtstoffet, tilsæt oksekødet og brun dette. Når kødet er brunet tilsættes de revne gulerødder og den revne squash. Brun det med et par minutter. Tilsæt nu krydderierne og tomatkoncentrat. Kog det godt igennem. Lad det stå og trække lidt.

Tag dejen og del i Ca 20 lige store stykker. Form en bolle. Bollen rulles flad med kagerullen. Kom Ca 2 spsk kødfyld midt på dejen.

20160908_173431

Fold dejen på midten, så piroggen bliver lukket. Pres en gaffel let langs åbningen, så man er sikker på, at piroggen er helt lukket. Pensel piroggerne med et sammen pisket æg.

20160908_175832

Kom piroggerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i Ca 15-20 minutter.

20160908_184718

Til vores pirogger fik vi i dag en salatbar til. Så kan ungerne selv bestemme hvad de vil have i deres status.

20160908_173750

img_20160908_183944

Sense fordelingen for dette måltid:

  • Hf1 og 2: min salatbar, gulerod og squash i piroggen
  • Hf3: oksekød (der var ikke en hel håndfuld )
  • Hf4: brødet ( som kun er en håndfuld )
  • Fedt: smør, olie og ost

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *