Gulerodspaté


IMG_20160906_182549

Til tider kan det være svært at finde på tilbehør, men de her gulerodspaté kommer helt sikkert på menuen igen.

De lyder måske som om de er svære at lave, men det er de altså ikke. De er super gode som tilbehør til grill mad, men jeg tænker til en steg ville de også være gode.

Du skal bruge:

  • 600 g gulerod
  • 150 g porre i tynde skiver
  • 4 fed hvidløg i tynde skiver
  • 4 spsk olie
  • Skal og saft fra en økocitron
  • 2 dl rasp
  • 2 dl fløde
  • 2 æg
  • 2 tsk basilikum
  • 3 spsk hakket persille
  • Salt og peber

Start med at skrælle tynde skiver af nogle af dine gulerødder. Du skal bruge Ca 18 skiver. Jeg bruger min skræller til det. Resten af gulerødderne rives groft.

Kom porre og hvidløg i en pande og svits let. Tilsæt herefter gulerod og svits i 5 minutter. Tag panden af varmen og tilsæt citronsaft, citronskal, rasp og fløde. Lad det stå 10 minutter. Imens smører du 9 ramekiner, som du beklæder med bagepapir. Herefter kommes to skiver gulerod i, de sættes rundt ved kanten.

20160906_164116

Tilsæt persille og basilikum i massen. Rør det godt rundt, smag til med salt og peber. Pisk æggene og rør det i blandingen.

Kom blandingen i formene.

20160906_165224

Stil formene i en for varmet ovn 200 grader i Ca 45 minutter. Vend forsigtig de bagte paté ud på en tallerken.

20160906_174136

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *