Stifado, græsk simre mad

IMG_20160904_182903

Jeg har en forkærlighed for græsk mad. Stifado hører til en af mine favoritter i det græske køkken.

Jeg elsker simre mad, og jeg elsker det endnu mere, når jeg kan kombinere det med det græske. Når det er dansk er det gullasch, meeen det findes også i en græsk udgave, nemlig stifado.

Til stifado skal du bruge:

  • 750 g små løg
  • 1 kg gullasch kød
  • 1 dl olivenolie
  • 3 dl rødvin
  • 2 spsk rødvinseddike
  • 3.5 dl vand
  • 1 dåse tomatkoncentrat (140 g)
  • 4 laurbærblade
  • 6 fed hvidløg i halve
  • 1 kanelstang
  • 1 lille tsk allehånde
  • Salt og peber

20160904_140847

Start med at brune løgene i olien. Når de er gyldenbrune tages de op og lægges i en tallerken. Kødet bruges,  krydres med salt og peber. Når kødet er brunet tilsættes resten af ingredienserne, undtagen løgene. Nu simrer retten under låg i en times tid. Der røres undervejs. Efter en time tilsættes løgene, og retten simrer 30 minutter mere. Herefter smages retten til med salt og peber og evt lidt mere kanel.

Jeg serverer min stifado med

Græsk bondesalat.
Græsk bondesalat.
Græske bouillon kartofler.
Græske bouillon kartofler og tzatziki.

IMG_20160904_182512

Sense fordelingen:

  • Hf1 og 3: græsk salat, tzatziki og de små løg
  • Hf3: oksekød
  • Hf4: kartofler
  • Fedt: olie, feta og oliven
  • Mælkeration: græsk yoghurt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *