Min familie elsker lasagne, men jeg kan altså godt blive lidt træt af den røde traditionelle.
Hvem siger at lasagne skal være rød? I hvert fald ikke mig. Derfor fik min familie i dag serveret gul lasagne, og det var et hit.
Til den gule lasagne til 4 personer skal du bruge:
- 450 g hakket kyllingekød
- 1 stort løg
- 300 g revet gulerod
- 1/2 gul peber i tern
- 1 dåse ananas (uden saften)
- 1 lille dåse majs eller 1/2 stor dåse
- 1 hønse bouillon terning
- 3.5 dl vand
- 2 tsk karry
- 2 tsk hvidløgspulver
- Salt og peber
- Fedtstof
Til mælkesovsen skal du bruge:
- 25 g margarine eller smør
- 3-4 spsk mel
- 1/2 l mælk
- 125 g ost
- Muskatnød
- Salt
Og så skal du bruge fuldkorns lasagne plader.
Start med at brune kød, løg, gulerod og peberfrugt. Tilsæt vand, bouillon, ananas, majs, karry og hvidløgspulver. Lad det simrer i 10 minutter. Smag det til med salt og peber.
Imens kan du lave mælkesovsen. Smelt fedtstoffet, tilsæt mel og lav en melbolle. Kom mælken i og pisk godt, så der ikke kommer klumper i. Kom 1/2 tsk muskatnød og lidt salt i. Varm det godt igennem. Til sidst tilsætter du osten og lader den smelte i sovsen.
Nu lægges lasagnen sammen som en almindelig lasagne. Først kød, så lasagne plader, så kød, ostedovsen og lasagne plader. Slut af med ostesovsen og evt lidt revet ost. Kom lasagnen i ovnen i Ca 45 minutter.