Gul lasagne med kyllingekød

img_20160912_180209

Min familie elsker lasagne, men jeg kan altså godt blive lidt træt af den røde traditionelle.

Hvem siger at lasagne skal være rød? I hvert fald ikke mig. Derfor fik min familie i dag serveret gul lasagne, og det var et hit.

Til den gule lasagne til 4 personer skal du bruge:

  • 450 g hakket kyllingekød
  • 1 stort løg
  • 300 g revet gulerod
  • 1/2 gul peber i tern
  • 1 dåse ananas (uden saften)
  • 1 lille dåse majs eller 1/2 stor dåse
  • 1 hønse bouillon terning
  • 3.5 dl vand
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • Salt og peber
  • Fedtstof

Til mælkesovsen skal du bruge:

  • 25 g margarine eller smør
  • 3-4 spsk mel
  • 1/2 l mælk
  • 125 g ost
  • Muskatnød
  • Salt

Og så skal du bruge fuldkorns lasagne plader.

Start med at brune kød, løg, gulerod og peberfrugt. Tilsæt vand, bouillon, ananas, majs, karry og hvidløgspulver. Lad det simrer i 10 minutter. Smag det til med salt og peber.

Imens kan du lave mælkesovsen. Smelt fedtstoffet, tilsæt mel og lav en melbolle. Kom mælken i og pisk godt, så der ikke kommer klumper i. Kom 1/2 tsk muskatnød og lidt salt i. Varm det godt igennem. Til sidst tilsætter du osten og lader den smelte i sovsen.

Nu lægges lasagnen sammen som en almindelig lasagne. Først kød, så lasagne plader, så kød, ostedovsen og lasagne plader.  Slut af med ostesovsen og evt lidt revet ost. Kom lasagnen i ovnen i Ca 45 minutter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *