Julehotdog

IMG_20201203_170650

Gris i jule-forklædning.

Jeg lovede børnene at jeg ville lave en lidt anderledes hotdog, en jule hotdog.

Pølsen blev skiftet ud med svinebryst.

Til sådan en omgang skal du bruge:

  • 1200 g svinebryst
  • 2 dl gløgg
  • Saft af 2 appelsiner
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblade
  • 1 håndfuld frisk timian

Start med at skære sværen af kødet. Kog gløgg, appelsin saft, laurbærblade, kanel og timian som klippes groft. Lad marinaden køle lidt af. Kom kødet og marinaden i en pose. Lad kødet marinere et døgn.

Dagen efter steges kødet i ovnen ved 150 grader i lidt over en time. Skær kødet i strimler.

Sværen saltes og steges i ovnen på en bageplade ved 200 grader i Ca 30 minutter. Lad sværen køle af.

Til den syltede grønkål skal du bruge:

  • 1 dl eddike
  • 1 dl honning
  • 1 spsk salt
  • 200 g hakket frisk grønkål

Kog laden op, hæld den over grønkålen og lad den trække i minimum 3 timer.

Til rødkål en skal du bruge:

  • 300 g fint revet rødkål
  • Fedtstof til stegning
  • 1 god håndfuld frisk timian klippet i mindre stykker
  • Lidt salt og peber
  • 2 spsk sukker

Start med at stege kålen og timian. Smag til med salt og peber. Drys sukker over, og lad det stå i 5 minutters tid.

Nu kan du samle din hotdog.

Jeg smurte brødet med grov sennep og mayonnaise.

IMG_20201203_170247

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *