Gris i jule-forklædning.
Jeg lovede børnene at jeg ville lave en lidt anderledes hotdog, en jule hotdog.
Pølsen blev skiftet ud med svinebryst.
Til sådan en omgang skal du bruge:
- 1200 g svinebryst
- 2 dl gløgg
- Saft af 2 appelsiner
- 1 kanelstang
- 2 laurbærblade
- 1 håndfuld frisk timian
Start med at skære sværen af kødet. Kog gløgg, appelsin saft, laurbærblade, kanel og timian som klippes groft. Lad marinaden køle lidt af. Kom kødet og marinaden i en pose. Lad kødet marinere et døgn.
Dagen efter steges kødet i ovnen ved 150 grader i lidt over en time. Skær kødet i strimler.
Sværen saltes og steges i ovnen på en bageplade ved 200 grader i Ca 30 minutter. Lad sværen køle af.
Til den syltede grønkål skal du bruge:
- 1 dl eddike
- 1 dl honning
- 1 spsk salt
- 200 g hakket frisk grønkål
Kog laden op, hæld den over grønkålen og lad den trække i minimum 3 timer.
Til rødkål en skal du bruge:
- 300 g fint revet rødkål
- Fedtstof til stegning
- 1 god håndfuld frisk timian klippet i mindre stykker
- Lidt salt og peber
- 2 spsk sukker
Start med at stege kålen og timian. Smag til med salt og peber. Drys sukker over, og lad det stå i 5 minutters tid.
Nu kan du samle din hotdog.
Jeg smurte brødet med grov sennep og mayonnaise.