Frikadelleboller

IMG_20200830_133630

En bolle med en overraskelse indeni.

IMG_20200830_135853

Jeg eksperimenterer med ting til madpakken. Denne gang blev det til boller med en frikadelle indeni. Jeg bagte en kæmpe portion, jeg har jo også 4 unger der skal have mad med. Hvis du ikke har så mange børn, så kan bollerne fryses.

Til 36 stk har jeg brugt:

Til frikadellerne:

  • 1 kg hakket svinekød
  • 2 æg
  • 2 løg meget finthakket
  • 3 dl rasp
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk peber.

Rør farsen sammen og for 36 små frikadeller. Jeg steger dem i ovnen, 20 minutter ved 200 grader. Lad dem køle af.

IMG_20200830_112722

Til dejen skal du bruge:

  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 225 g cremefraiche
  • 2 æg
  • 350 g fint revet gulerod
  • 4 dl havregryn
  • 200 g grahamsmel
  • 3 tsk salt
  • 600 g manitobamel

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt gulerod, cremefraiche, æg og salt. Rør havregryn og grahamsmel i. Rør manitobamel i lidt efter lidt. Hold evt lidt igen. Stil dejen til hævning i en time.

Del dejen i 36 stykker. Tril en lille kugle og glat den ud med fingrene. Kom en frikadelle på dejen.

IMG_20200830_120049

Luk dejen rundt om frikadellen. Læg bollerne på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve i en time. Pensel bollerne med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

IMG_20200830_130047

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter.

Lad bollerne køle af før de kommes i en pose og opbevares i køleskab.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *