Rugbrødsboller

IMG_20200809_161730

En saftig lille bolle til madpakken.

Hvad giver man sine børn med i madpakken, hvis de ikke gider rugbrød, og man tænker at det er det sundeste. Man bager bare rugbrødsboller.

Til 24 boller (og ja de kan fryses) skal du bruge:

  • 250 g rugbrød, gerne fra ugen før
  • 4 dl vand

Du skal nu smuldre det gamle rugbrød fint, herefter tilsætter du de 4 dl vand. Stil blandingen på køl natten over.

  • 2 dl lunken vand
  • 50 g gær
  • 1 lille spsk honning
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl solsikkekerner
  • Den hjemmelavede rugbrødsblanding
  • 200 g fuldkorns hvedemel
  • 100 g havregryn
  • Ca 400 g manitobamel
  • Mælk til pensling
  • Sesam til drys

Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, honning, salt og kerner. Tilsæt så din rugbrødsblanding som har stået et døgn i køleskabet. Rør det godt igennem. Tilsæt havregryn og fuldkorns mel. Tilsæt nu manitobamel lidt af gangen, dejen skal føles klistret. Stil dejen til hævning i 1-2 timer.

Tænd for ovnen  200 grader varmluft. Med 2 skeer kommer du dej i en silikone muffins form. Pensel dejen lidt hårdt med mælk og drys med sesam. Kom bollerne i ovnen i 15-20 minutter.

IMG_20200810_061554

Jeg opbevarer bollerne i køleskabet, så holder de sig friske længere.

IMG_20200810_061329

I madkassen blev de fyldt med karrydressing, salat, stegt kylling i skiver, bacon og tomat.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *