Et lækkert brød til aftensmaden eller bare sådan.
Min store last er brød, brød i alle afskygninger. Jeg elsker brød. Det her pull apart brød med ost er ingen undtagelse. Det er så dejlig nemt at lave.
Du skal bruge:
- 4 dl lun mælk
- 25 g gær
- 1,5 spsk sukker
- 50 g smeltet smør
- 1 tsk salt
- Ca 650 g manitobamel
- Hvidløgssmør, jeg bruger Kærgården, den lilla, en hel pakke.
- Små mozerella kugler
- Æg til pensling
- Evt sesamfrø
Start med at opløse gæren i mælken, tilsæt sukker, smeltet smør og salt. Rør melet i lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Dejen skal klistre en smule. Ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning i 1-2 timer.
Tag dejen og del i 18 stykker. Form boller af dejen, tryk dem flade og læg lidt hvidløgs smør og en ostekugle på.
Fold siderne rundt om osten, så bollen er helt lukket. Læg bollerne i et smurt fad. Pensel bollerne med æg og drys evt med sesam. Brug resten af smøret og læg små klatter på dejen.
Lad brødet efterhæve i 30 minutter.
Kom brødet i en en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-30 minutter.
Brødet er bedst når det er friskbagt.