Pull apart brød med ost

IMG_20200801_171642

Et lækkert brød til aftensmaden eller bare sådan.

Min store last er brød, brød i alle afskygninger. Jeg elsker brød. Det her pull apart brød med ost er ingen undtagelse. Det er så dejlig nemt at lave.

Du skal bruge:

  • 4 dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 1,5 spsk sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 1 tsk salt
  • Ca 650 g manitobamel
  • Hvidløgssmør, jeg bruger Kærgården, den lilla, en hel pakke.
  • Små mozerella kugler
  • Æg til pensling
  • Evt sesamfrø

Start med at opløse gæren i mælken, tilsæt sukker, smeltet smør og salt. Rør melet i lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Dejen skal klistre en smule. Ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning i 1-2 timer.

Tag dejen og del i 18 stykker. Form boller af dejen, tryk dem flade og læg lidt hvidløgs smør og en ostekugle på.

IMG_20200801_153519

IMG_20200801_153528

Fold siderne rundt om osten, så bollen er helt lukket. Læg bollerne i et smurt fad. Pensel bollerne med æg og drys evt med sesam. Brug resten af smøret og læg små klatter på dejen.

rbt

Lad brødet efterhæve i 30 minutter.

Kom brødet i en en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-30 minutter.

IMG_20200801_172327

Brødet er bedst når det er friskbagt.

IMG_20200801_172643

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *