Baconboller

IMG_20200719_142126

Madbrød, til turen, madpakken eller aftensmaden.

Vi skal på tur i morgen. Jeg har derfor bagt lidt forskelligt vi kan tage med, blandt andet disse baconboller. De er selvfølgelig prøvesmagt og godkendt inden.

Du skal bruge til 25 stykker :

  • 600 g bacon i tern
  • 2 spsk fedtstof til stegning
  • 200 g revet mozerella
  • 1,5 dl klippet purløg
  • 100 g gær
  • 5 dl lunken mælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 150 smeltet smør eller margarine
  • 2 æg
  • Ca 1,2 kg hvedemel
  • Æg til pensling
  • Revet ost til topping, jeg brugte en mexi blanding

Start med at stege dine bacon tern sprøde.

Opløs gæren i mælken, tilsæt sukker, smør, æg, purløg og salt. Tilsæt nu den stegte bacon med fedt og lidt af melet. Rør godt rundt. Tilsæt osten, rør godt. Rør mel i til dejen slipper. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen (tildækket) til hævning i 2 timer.

Tril 25 små boller.

IMG_20200719_132902

Kom dem på en bageplade med bagepapir, pensel dem med æg og drys dem med revet ost.

IMG_20200719_134314

Kom dem i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag dem i Ca 25 minutter.

IMG_20200719_142152

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *