Pizza med ostekant

IMG_20200713_171958

Pizzalove, ostelove, bare love.

Jeg har købt en masse ostehaps, fordi mine de mindste har elsket at have dem med i madpakken, men pludselig proklamerede de at de ikke længere kunne lide ostehaps. Hvad gør man så, når man har en masse i køleskabet som snart udløber, ja man bruger dem bare i pizzaen.

Til 6 store pizzaer har jeg brugt:

Til dejen:

  • 75 g gær
  • 9 dl lunken vand
  • 4 tsk sukker
  • 6 tsk salt
  • 9 spsk olivenolie
  • 500 g durummel
  • 750 g pizzamel tipo.

Rør gæren ud i vandet, tilsæt sukker, olie og salt. Kom durummelet i. Tilsæt pizzamel lidt af gangen. Ælt dejen godt, tilsæt evt lidt mere mel. Stil dejen til hævning i 2 timer.

Til sovsen skal du bruge:

  • 1 stort løg i tern
  • 4 fed hvidløg i skiver
  • 1 lille spsk olie
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk sukrin gold eller rørsukker
  • 1/2 spsk oregano
  • 1/2 spsk basilikum
  • 70 g tomatkoncentrat
  • 1/2 spsk hvidløgspulver
  • 1 dåse hakkede tomater.
  • Salt og peber

Kom løg, hvidløg og olie i en gryde. Steg det blødt. Tilsæt tomat og tomatkoncentrat, hvidvinseddike, sukrin, og krydderierne. Lad det simre i 15 minutters tid. Smag til med salt og peber. Tag det af varmen og blend det.

Til kødbollerne:

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 spsk rasp
  • 4 spsk ketchup
  • 50 g parmesanost
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 spsk basilikum
  • 1 spsk hvidløgspulver
  • 1,5 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 4 spsk vand

Rør alle ingredienserne til farsen sammen. Tril små kødboller af farsen. De skal ikke være så store.

Derudover har jeg brugt:

  • Ostehaps skåret i halve på den lange led
  • Cocktail pølser skåret i halve på den lange led
  • Syltede peberfrugter på glas
  • Chorizzo pølse
  • Revet mozerella

Når pizzaerne skal samles, så deles dejen i 6 stykker. De rulles ud (jeg bruger pizza forme), til tynde pizza bunde. Hele vejen rundt i kanten lægges en halv ostehaps.

IMG_20200713_160856

Dejen foldes rundt om ostehapsene og trykkes godt til i kanten.

IMG_20200713_160948

Smør bundene med tomatsovs og drys med revet mozerella.

IMG_20200713_163534

Kom nu kødboller rundt ved kanten. Læg chorizzo i midten og læg de skårede pølser ovenpå chorizzoen. Kom peberfrugt på til sidst.

IMG_20200713_163724

Kom pizzaerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i omkring 20 minutter.

IMG_20200713_172337

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/madmedwinnie.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *